14 Ekim 2013 Pazartesi

Hamile ve Emziren Annelerin Kıyafet Sorunsalı

Efenim, vakti zamanında bu konuda çok dert yanmış bir hamile-anne olarak sevgili arkadaşım Burcu'nun önerisiyle kendimce bulduğum çözümlerini şimdi paylaşma vaktinin geldiği kanaatindeyim. (Nasıl bir girizgahsa artık...)

Bir kere, hamile olunca insan artık birçok kıyafetin kendine yakışmadığını düşünüyor. Aslında asıl mesele, kendine doğru kıyafetleri bulamamış olması. Zira hamile kadın, hala eski dolabını tırtıklamaya devam ediyor çoğu zaman. Eh haliyle, ayda en iyimser tabloyla 1-2 kilo alan hamile için, eski kıyafetleri zorlamak çoğu zaman beyduhe bir çaba. Ancak komple mi kaldırıp atılacak dolap, elbette ki hayır. Burada hamilelere, dolaplarındaki beli lastikli ve likralı etek ve pantolonlarını ayırmalarını tavsiye ederim. Ben hamileliğimde çok fazla kilo almadım (yaklaşık 10,5 kilo) ve belirttiğim etek ve pantolonları göbeğin altına çekip rahatça kullandım. 

Yine dolaptaki robadan dikişli elbise ve bluzlar gayet rahat kullanılabilir. Yine tayt, eğer bedeni oluyorsa hamilenin dolabına cuk diye oturur. Ek olarak geniş kesimli t-shirt ve kazaklar da değerlendirilebilir.

Şimdi gelelim hamile dolabının olmazsa olmazlarına:

1. Tayt (gardroptaki en güzide parça)
2. Geniş tunikler
3. Robadan elbiseler
4. Geniş kesimli kazaklar
5. Rahat bir terlik
6. Topuksuz rahat bir ayakkabı
7. Robadan bluz ve gömlekler
8. Likralı etek ve pantolon ve şortlar (hamileler için özel olarak üretilmişlerden de edinilebilir)
9. Tulum
10. Geniş bir hırka

Yine çok fazla alışveriş yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Dolaptaki kıyafetler elenip eksik parçaların bir listesi çıkarılırsa, hem fazla tüketimden kaçınılmış olur, hem de isabetli alışveriş yapılır kanaatindeyim. Bu arada hamile ve emziren anne kıyafetleri, piyasaki diğer tekstil ürünlerine göre oldukça pahalılar. Bu sebeple hamilelerin alışveriş yaparken, illa ki bu özel üretimli kıyafetlere yönelmeleri gerekmiyor. Hatta bu özel üretimli kıyafetler, çoğu zaman oldukça büyük kesimli oluyorlar. Kendi hamileliğimde, pantolon ve eteklerin en küçük bedeni bile büyük geldiğinden kullanamamıştım. Bu sebeple hamilelere, herhangi bir mağazdan benzer ürünleri bulduklarında kaçırmamalarını tavsiye ederim. 

Yaz hamileleri (son 3 ayı bahar-yaza rastlayan), kış hamilelerine göre kesinlikle daha şanslılar bu konuda. Ben de bir yaz hamilesiydim. Hatta eşim bana "yaz pengueni" adını takmıştı ;) Robadan elbiseler ve biricik rahat terliğimle bütün bir yazı geçirmiştim. 

Alışverişte Püf Noktaları: 

Hamile iken alınan elbise, bluz ve pijama üstlerinin önden düğmeli olanları tercih edilmeli. Çünkü hamilelik bitip emzirme dönemi başladığında, bu kıyafetler yine değerlendirilebilir. Yine özel üretimli ürünler tercih edilecekse, hem hamile, hem de emzirirken kullanılabilen ürünler, daha avantajlı. 

Alışveriş yapmadan önce www.leileo.com adresine, happy milk markası ürünlerine, yine Gebe markası ürün kataloglarına bakılabilir. Genel olarak anne, hamile ve bebek alışverişlerinde internet çok avantajlı olabiliyor.

Tüm hamile ve annelere sevgiler... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder